Huolto & Käyttö

HUOLELLISESTI HOIDETUN PUUKON KÄYTTÖIKÄ ON ERITTÄIN PITKÄ

Puukko palvelee käyttäjäänsä pitkään, kun sitä huoltaa säännöllisesti ja säilyttää tupessaan. Terä pysyy hyvässä kunnossa, kun sen kuivaa ja puhdistaa käytön jälkeen. Kahvan puumateriaalin voi tarvittaessa öljytä. Puukkoa ei saa pestä koneessa!

TERÄN HUOLTO & TEROITUS

Käytön päätteeksi on erittäin tärkeää puhdistaa ja kuivata terä huolella. Hiiliterästä on myös hyvä käsitellä suolattomalla öljyllä esim. ruokaöljyllä. Konepesu on ehdottoman kiellettyä. Tarpeen vaatiessa teroita terä. Puukon teroittamiseen käytetään joko vedellä tai öljyllä kostutettua hiomakiveä.

KAHVAN HUOLTO

Kuivaa ja puhdista kahva käytön jälkeen. Säilytä puukkoa kuivassa paikassa. Kahvan käsittelemättömän puumateriaalin voi tarvittaessa öljytä. Vahatut puukahvat voi käsitellä vahalla uudelleen.

TUPEN HUOLTO

Jotta nahka ei pääse kuivumaan tai lohkeilemaan, kannattaa tuppi vahata säännöllisesti. Tuppi suojaa puukkoa turhalta kulumiselta, iskuilta ja murtumisilta. Älä säilytä puukkoa kosteassa tupessa.

RAKKA DESIGN TAKUU

Rakka Design-puukot valmistetaan käsityönä korkealaatuisista materiaaleista. Puukko on tärkeä työkalu, joka kulkee monessa omistajansa mukana. Sen vuoksi puukon laatu ja kestävyys on meille erityisen tärkeä. Puukoillamme on viiden vuoden takuu. Takuu ei koske normaalia pinnan kulumista eikä itseaiheutettuja vikoja kuten terän ruostuminen.